Drive-in Bingo

2013-02-25
21:34:25

Ensemble c'est tout
- Frederic Botton
 
Har gått och nynnat denna låten hela dagen efter att jag lyssnade på den igår. Vacker!
 
Annars har jag mest latinska namn i huvudet, vaknade imorse med halv feberyra och rotade runt i minnet efter vad avenbok heter på latin. Tryckte i alla fall i mig ibumetin, kaffe och echinasea imorse, drog på mig stora och varma fjällrävenjackan och gick ut till bussen och åkte till genetiska trädgården där dagens "växtvandring" ägde rum. Kikade på hallon, sälg, slån, gråal, havtorn, fläder, tre typer av lindar, måbär, asp och några fler träd och buskar. Kallt om fötterna men annars ok, var -10grader så det var klart och solen stack fram efter ett tag.

Just nu är det denna som är lite trög att komma ihåg.
Cornus sanguinea - skogskornell
 
 2013-02-23
10:34:00

Not Over You
- Gawin DeGraw
 
Sitter och skriver om träd. Har kommit hem efter en helt fantastisk vecka i svenska fjällen. Bydalen.
Ett stort och fantastiskt område men nästan ouptäckt vilket gör det till ett av de finaste ställena man kan åka skidor.

Har åkt utför men även varit uppe på fjället med längdskidor med mamma. Vi gick en topptur till en plats vi vandrat till en sommar. Förutsättningarna var perfekta, blå himmel, strålande sol, vindstilla och vi var helt ensamma.
 
På väg uppför såg det ut såhär:
 
Följde en rösad led upp, helt underbar dag.
 
Framme vid målet, stenhyddan!

Uppe på taket!
 

2013-02-14
22:18:00

Haba Haba
- Stella Mwangi

Oo. Idag är jag pepp.
Vi har börjat med växtmaterialkurs. Ska kunna 200 träd på svenska, latin och känna igen dessa ute i naturen. En rejäl plugg-kurs då det ska tryckas in en hel del info i hjärnan. Vi har idag varit ute och kikat på 10 olika arter och imorgon ska vi kika på 20 till. Lite kallt när vi traskar runt i slask och står stilla mycket och samtidigt antecknar som galningar för att få med all viktig information och kännetecken men extremt roligt och lärorikt. Känns som en välbehövlig kurs och just sådant här gillar jag mycket!
Om 3 veckor ska vi kunna 50 olika träd då vi har en första tenta i kursen. Ska bli spännande om det kommer gå eller ej. =)
 
 
 
 
 
 

2013-02-11
10:10:33

Heysátan

- Sigur Ros

'Morrn!'

Har ätit frukost och klurar på vad jag ska ha för kläder idag. Hm. Mycket lättare att vara i fjällen då det inte finns så mycket att välja mellan, underställ eller underställ..


2013-02-10
20:04:09

The Wind-up Robot

- Philter


Sitter på Gardemoen och väntar på flyget till Sthlm. Det är lite försenat så nu kommer jag hem rätt så sent.

Har haft en underbar helg med snö, skidåkning och en Emil. Benen är extremt ömma efter två heldagar på telemark men nu har jag fått bättre kläm på det. Haft lyx med nybakat bröd varje morgon och i fredags var vi ute och åt på restaurang och hamnade mitt i en jazzkonsert.


2013-02-06
23:44:42

The Calculation

- Regina Spektor

3 år. Imorgon var det tre år sedan Emil undrade om jag ville bli hans kæreste. Därefter har vi gjort mkt tillsammans som jag samlat minnen från. Allt från en cykelsemester på Sicilien och två månader i Malaysia till flertalet frukostar med scones och musik med Regina Spektor i bakgrunden och långa turer på längdskidor över norska fjälltoppar.
2013-02-04
22:17:33

May It Be

- Enya

Idag längtar jag mest iväg till nått varmt ställe. Vill sola, bada, se solnedgången och bara vara.


2013-02-03
18:57:00

Bordet
- Gabrielle
 
Har hela dagen idag varit väldigt rastlös och haft spring i benen. Sitter och får ut all energi på papperet just nu och det har ju våra lärare uppmanat oss till, problemet är att jag kanske i deras perspektiv koncentrerar mig på fel saker. Gillar att kladda och rita människor, mönster och sånt där som jag inte sett i verkligeheten utan finns i mitt huvud tills det genom handen och pennan landar på ett papper. Ibland som kladd, ibland som kladd man kan se vad det är. 
Såhär ser det ut idag.

 
 
 

2013-02-03
08:53:44

- The River

- Kyla La Grange

Igår hände det där man bara ser händer på film. Jag, Elin och Jennifer skulle till bion och se Ego, bra film, och innan vi kommit in på biografen var det en hel del märkliga människor. När vi satt oss på våra platser kommenterade jag saken med 'verkar som om filmen redan hade börjat' med tanke på allt konstigt och roligt vi sett. Precis sekunden efter stiger en person med ett väldigt stort affrohår in och sätter sig exakt rakt framför jennifer. Då bröt vi lite smått ihop.
Vilken kväll!


2013-02-02
09:06:00

Millionaer

- Rasmus Seebach

Igår var jag ute på promenad i det fina vädret och satt därefter och ritade största delen av dagen. Jag borde jobba mer på min hemtenta men den är lite seg just nu. Får se om det blir idag istället.

Godmorgon på er i alla fall, hoppas ni får en bra dag!