Drive-in Bingo

2012-09-26
19:24:00

Boeve's Hymn

- Neil Baker, Jerker Johansson, Lars Hollmer

Nu har jag ätit upp 1kg morötter under tiden jag bott här. Viktig info om min intag av c-vitamin.

Vi har tre dagar kvar på vår första kurs och precis börjat vår andra. Den nya heter geologi och hydrologi och inkluderar en exkursion till Siljans Näs och dalälven bl.a. Vi ska lära oss om olika berg och jordarter och även om vattnets kretslopp. Låter lite torrt hittills men verkar ändå spännande.


2012-09-21
18:17:27

Om My Way

Phil Collins

På väg till Norge.. Nu lyfter vi snart. :)


2012-09-19
21:36:11

Down At The R
- Moneybrother
 
Igår var Pappa här och hälsade på under kvällen. Vi åt på en lyxig japansk restaurang här i Uppsala. Jag mumsade i mig Sushi till förrätt och till huvudrätt åt jag pilgrimsmusslor. En riktigt smaksensation.
 
I skolan har vi börjat med en datoruppgift som går ut på att göra en folder. Ska arbeta i Photoshop och i Indesign samt arbeta fram en bra text i word. Går rätt så bra förutom att jag inte gillar storleken den ska vara utformad i.
 
I helgen ska jag till min älskling i Lillehammer. Det kommer bli bäst!
 

 
Foton från vår exkursion som vi ska göra foldern om. Först fyrisån som går genom uppsala, med domkyrkan i bakgrunden och därefter ett foto på stenplattor i olika material som blir till en häftig effekt i solljuset.

2012-09-17
23:14:50

En Ny Skön Värld

- Bo Kaspers Orkester

Puha! Klockan ringde 06:01 imorse. Klassen skulle mötas 08:20 för att starta vår exkursion genom Uppsala, från dåtid till nutid. Började med att se stora gamla gravhögar från järnåldern och slutade med att kika på det inte helt färdigställda resecentrumet i centrum. Det var guidning hela dagen av olika personer om olika saker inom historia arkitektur och stadsplanering. Spännande men oj, vad mycket info! Kom hem och somnade direkt i 20-30min. Var inte klara förrän 16.


2012-09-16
18:07:49

Every Teardrop Is A Waterfall

-Coldplay

Idag har jag rullat sådanahär. Syftet var att få testa min mini-matberedare. Mixade ihop allt igår och rullade idag. Elin lät ungefär såhär när hon såg min smet: hihihi blev det bara så här lite? Det är ju inte ens värt besväret!
Men joho, så värt det var...14 små chokladbollar faktiskt :)
2012-09-13
21:12:00

I'll Find My Way Home
- Jon & Vangelis

Nämen då har jag kommit mer på plats i lägenheten. Igår hade jag en ledig dag eftersom jag och en tjej jobbade på och slet så mycket i tisdags. Väl värt det!
Jag drog igång och dammsög hela lägenheten, städa toaletten, tvättade, bytte lakan, handlade mat, gick en promenad med Elin till hamnen här i närheten och sen lagade vi indisk mat. Den indiska maten var så het att brandvarnaren började tjuta, ha ha.

Här bor jag:2012-09-10
23:38:08

Song Beneath The Song

- Maria Taylor

Jag är 1,63m lång, med min arm uppsträckt rakt mot himlen mäter jag 2,05m. Från marken och upp till mitten av mitt knä är det 0,5m och stegar jag på i min normala lunk-takt går jag 0,7m per steg. Idag har vi nämligen mätt vår kropp för att kunna mäta avstånd.
Vi har också tittat på folk på avstånd för att kunna avgöra hur stora platser är med hjälp av det. T.ex hur långt ifrån varandra vi börjar se mimik, kroppsspråk och så vidare.

Helgen var härlig eftersom mamma och pappa var här och flyttade mig till en lägenhet. (bilder kommer så småningom)

En viktig sak från idag är Elins födelsedagsfika, vi åkte in till stan och gick på fik :)


2012-09-06
23:16:00

Jag ska måla hela världen lilla mamma

-Anita Hegerland

Då ska vi se.. Denna veckan har varit den mest kaotiska och konstiga och jobbigaste veckan på väääldigt länge. Jag som aldrig haft en tanke på att bli en sådan student som sover på en madrass hos en kompis har denna veckan gjort exakt det hos min söta vän Elin. Skönt att haft henne att prata av sig på om allt tumult som varit och skönt att mobiler/telefoner finns så mamma och pappa och pojkvän känns närmre. Nu ska ni få se lite av det vi gjort idag..beskrivning först:
Vi har en uppgift just nu som handlar om att hitta ett "rum" i naturen. Därefter göra ett enda tillägg och genom det uttrycka vad vi vill förmedla med vårt rum. Sedan har vi haft en skissövning där vi försökt att inte se en tecknad person som en person utan se linjer och avstånd och mellanrum för att lura hjärnan. Spännande båda två sakerna.

 

2012-09-04
09:51:09

What Have I Done

- Anna Ternheim.

Helt plötsligt har mitt liv gjort en tvär vändning för någon härlig själ hoppade av sin plats på landskapsarkitekt i Uppsala så jag fick den. Detta betyder att dom senaste dagarna varit ganska kaotiska. Åkte hit upp igår och börjar idag, om ca. 15min. Jag hoppas det går bra..