Drive-in Bingo

2012-10-23
13:16:00

Bella
- Angus and Julia Stone
 
Det är höst ute idag!
Hela förra veckan var regning och varm och igår kom äntligen kylan tillbaka! När jag vaknade imorse (lite för sent) strålade solen in och bländade mig i ansiktet och kallt var det.
Igår kväll var det tänkt att jag skulle på Yoga men med lite dålig planering och lite dålig tid så fanns det ingen plats kvar vilket resulterade i promenad med Elin och hennes klasskompis Jennifer. Eftersom min cykel hade slått sig och fått en punktering på framdäcket så promenerade jag först till frisks och sammanlagt med promenaden med E+J och promenad hem igen var jag ute 2 timmar och gick en runda på 1,2mil. Imponerad av mig själv var jag men inte lika glad imorse när jag skulle hoppa upp ur sängen som vanligt och fick anstränga mina ömma ben för att röra sig mot kaffebryggaren.

Här är min hemstickade mössa från helgen, och några höstlöv. Ett löv hade bestämt sig för att fastna på väggen :)
 

2012-10-17
22:50:00

Up Where We Belong

- Joe Cocker

Idag kära vänner gjorde jag en sak som Jesus sägs ha gjort för ett antal år sedan. Jag dog för att sedan återuppstå.
Blev dock inte uppspikad på ett kors utan var på ett spinningpass. 
2012-10-17
14:16:00

Kärlekens Tunga

-Eldkvarn

Denna veckan har hittills varit intensiv men nu kommer det vara lugnt resten av delen. Skönt!
Startade dagen med amerikanska pannkakor på sängen till Bonde söker fru.


2012-10-14
16:35:27

Do What You Do

Flyger och flänger gör jag, Norge, Dalarna, Stockholm. Sitter just nu på väg hem över helgen. När jag var på väg till skolan i morse möttes jag av ett härligt väder. Höst med sol och frost.

Nu dröjer det inte länge tills vintern är här. Åh jag längtar. Måste bara komma fram till hur jag ska ta mig till skolan, cykla eller pulsa fram i snön. Hmm.

Tänkte ta tillfället på tåget i akt till att läsa och hittills har det gått någorlunda. Läst 20 tunga men intressanta sidor agrarhistoria (jordbrukshistoria). Detta ska ge oss förståelse för vikten av att veta platsers historia när det ska byggas nytt. Ex. med hänsyn till fornlämningar men också vad olika platser betytt för folk genom tiderna.

Ska göra ett arbete om någon valfri plats och ta fram historiska kartor för den ytan vi valt och kolla hur det sett ut där tidigare och så skriva en uppsatts om ämnet. Detta hör till vår nya kurs "Människan i landskapet".


2012-10-08
20:59:00

Good Song
- Salem

Här har jag varit ute på exkursion och hittat på andra saker.

 
Detta är Falukoppargruva, vår lärare Claes tyckte vi skulle åka förbi och kika ner bara.
Vi gick fram och trodde vi skulle få lite matnyttig information men det enda han sa var
"Ett stort hål det där" och jo det kan jag nog hålla med om.Här var vi uppe på åsen utanför Uppsala och kikade på ett naturligt bildat torg.
Detta var den högsta punkten i området ett tag och var det enda som syntes innan landet höjt sig
allt för mycket och havet svallade upp på kanterna och placerade stenarna där.Muffins som jag fick av Samuel, som är en av pojkarna i familjen jag hyr
lägenheten av. Han hade haft födelsedagskalas och sprang ner med dessa och bad
om ursäkt om det hade låtit mycket. Gull!Idag var vi i Stockholm över dagen och gick på guidad tur på Skogskyrkogården,
hittade den här lilla detaljen på en dörr till ett kapell.Efter Skogskyrkogården var vi på guidad tur genom Hammarby Sjöstad, fint område längs vattnet med bryggor. 
 

2012-10-05
08:13:09

Emmylou

- First Aid Kit

Nu är jag tillbaka efter en exkursion som pågick under två dagar, inkluderat en övernattning i Siljansnäs. Jag kan väl säga att det var lite korvstoppning med information men lärorikt och kul att vara ute och se saker i verkligheten. Har bland annat pratat en hel del om vattnets kretslopp, hur landskapet förändras hela tiden och hur en myr är uppbyggd, olika typer av sten osv. och det är sådana saker vi kikat på. Åkte från Uppsala och upp mot Borlänge och sedan mot Siljan. Eftersom vi varit på så blöta platser har fötterna varit nedstoppade i stövlar hela två dagar, så det var skönt att komma hem och få av dom.

Nu sitter jag och dricker lite kaffe på
sängen och ska snart upp och äta frukost före jag hoppar på cykeln mot skolan. Ikväll kommer Emma upp på besök och vi ska hitta på nått kul i helgen.