Drive-in Bingo

2012-11-29
16:40:00

Flytta På Dig

- Alina Devercerski

Suck. En riktigt djup en infann sig när jag skulle till skolan i morse och jag insåg att låset till cykeln frusit fast. En tio gånger djupare än det infann sig när jag efter ca. 5meter insåg att jag hade punktering på (ursäkta uttrycket) cykeljäveln.

Jag gick med mycket bittra steg tillbaka, låste cykeln med låset som tagit mig 7min att få upp, och börjar traska. Tänker att jag, för att hinna till föreläsningen i tid, ska ta bussen. Missar den första och pulsar vidare mot en annan hållplats. Precis när jag tänker skicka iväg smsbiljetten till den bussen, hör jag någon tuta och får syn på att jag prickat in Sinisa, så jag fick åka med honom och hann i vilket fall.

Hatar punktering men skönt att det finns vänner i alla fall.

Snön har kommit till Uppsala!! Se här!

Mina första hemstickade vantar är färdiga också.


2012-11-26
23:31:10

Teenage Crime
- Adrian Lux
 
Idag har vi gått in i andra fasen i vår studiokurs. Har ägnat dagen åt att skissa miljöer. Tar och citerar Johanna som går i min klass "Jag gillar att skissa, det ska vara fult och jag är bra på att göra det fult. Ser du nått som är fint är det ingen skiss utan en teckning och då har dom gjort FEL". Skönt sätt att tänka på i alla fall.
 
Nu ikväll träffade jag Elin en stund och pratade av mig om allt och hon också, vi pratar fort och effektiv och ibland båda två samtidigt för vi har för mycket att säga och det gillar jag. Vi åkte på Yoga sedan för att lugna ned våra stressade och utarbetade kroppar. Inte bra att gå in i en vägg det första man gör på utbildningen, det har jag inga planer på.
 
Jag har konstaterat att jag vill utöka min studie med en veterinärskurs som heter "Getövning". Elin och hennes klasskamrater får lära sig att sköta om getter och undersöka dom och klappa och gosa så mycket dom vill. Hur mysigt verkar inte det? Komiskt på ett CV också - Läst till Landskapsarkitekt, och kursen Getövning".
 
Pöss
 
Björnarna såg ut att pussas på Skansen.
 

2012-11-25
22:45:13

Christmas Lights
- Coldplay.
 
I helgen hade jag min fina lillasyster på besök. Liten är hon ju inte längre, några centimeter längre än mig. Vi hade i alla fall det jättebra. Vi pyntade min lägenhet med jul och adventsaker så nu är det mysigt.
Igår gick vi runt och strosade inne i stan. Dom har något som kallas "allt ljus på Uppsala" då dom belyst olika saker i staden, som vi kikade på. Var även uppe och gick in i domkyrkan vilket jag inte gjort förrän nu, tidigare har jag bara varit utanför. Får alltid en speciell känsla när jag kliver in i en kyrka, vet inte vad som är så speciellt. Nu funderade jag mest på hur dom lyckats komma upp och gjort målningarna i taket. Det är sååå högt upp!
 
Förra helgen hade jag Emil här och då var vi på skansen, där har dom fina halvtama ekorrar som hoppar runt i träden och ibland hälsar dom på, på marken också.
 


Vi var och gick en sväng i gamla stan, fina små gränder.


Hanna är så fin, foto från vår promenad idag.
 
 

2012-11-23
10:26:11

RoboCop

- Kanye West

Nu har vi börjat en ny kurs som är en Studiokurs, vilket betyder att vi modellerar landskap på olika sätt. Denna veckan har vi jobbat med sand. Vi skulle göra ett landskap i skala 1:10000 vilket betyder att 1cm på modellen =100m i verkligheten.

För att få en någorlunda kuperad terräng fick vi överdriva höjdskalan högst 5ggr. Valde att ha den i skala 1:2000, och då är 1cm på modellen =20m i verkligheten.

Vi hade en karta att gå efter och genom att kika på höjdkurvor, distans osv skulle vi göra den trovärdig. Genom skrafferingar (olika typer av mönster) i sanden skulle den visa skog, åkermark, vägar osv.

Min är en bit av Kållandsö.
(Fult i botten av lådan men där botten syns är Vänern)


2012-11-12
08:46:54

Orinoco Flow

- Enya

God morgon! Vaknade med en tjock svart huggorm i sängen i morse.. Trodde jag. Flög upp och insåg att det bara varit en dröm. Isch!!

Min geologibok är den mest klumpiga som finns. Stor och formatet är heldumt för en bok som man ska kunna läsa i sängen. :)

Imorgon är tentan och jag längtar till den är över.


2012-11-11
22:46:00

Haze
- Daniel Lemma
 

Emil sitter och läser till sin tenta i grannlandet norge och den lilla byn Øyer. Jag sitter i min lilla lägenhet i Uppsala och läser till min. Saknar honom men han kommer hit på onsdag. Längtar!
 
Älskar detta fotot från i vintras som Samuel tog när han var på besök.
 
 
 
 

2012-11-11
12:39:48

Candy

- Robbie Williams

Har ni hört Robbies nya? Den är fart i och jag blir glad av den.
Idag sticker jag näsan i geologi och hittills har jag varit 95% ofokuserad. Börjar bli för mycket info för min lilla hjärna.


2012-11-10
13:21:48

Händerna mot Himlen

- Petra Marklund

Svårt val imorse om jag skulle se den alpina världscupen eller läsa hydrologi. Blev en blandning. Nu är det dags för lunchpaus.


2012-11-09
11:50:19

Vart Jag Än Går

-Stiftelsen

God förmiddag. Druckit kaffe och ätit frukost, läst hydrologi och har bokat in mig på ett pass yoga 16:30. Ändå känner jag mig som en trött boll som bara inte orkar något. Måste rycka upp mig lite. :)

Jag vill ha snö och så vill jag ha mina längdskidor här så jag kan ut och glida. Saknar det så mycket och speciellt nu eftersom Emil var ute i onsdags och imorgon ska åka utför.

Fint foto från Göteborg förra helgen. Bara pappa som saknas.


2012-11-08
10:32:05

Madness

- Muse

Sitter och läser till vår tenta som är nästa vecka, lite nervös eftersom det är vår första riktigt stora tenta. Är dock riktigt bra på att vara ofokuserad på att läsa till och från. Istället städar jag, diskar, lagar mat, går promenad, kollar nätet och drömmer om jul. En dum egenskap jag har. Måste bli bättre men jag har kommit fram till att jag är bra på att verkligen fokusera i korta perioder på 20min och så pausa i 10min och börja om igen. Får se om detta går vägen eller ej.

Fick en fin blus av mamma och pappa på födelsedagen. Tack!


2012-11-05
22:31:07

Jag Vill Se Schack
- Ur musikalen Chess.
 
Oj oj! Jag har verkligen haft en toppenhelg.
Födelsedagen firades i Göteborg, efter fin uppvaktning på sängen hemma hos mamma och pappa. Första gången jag sovit som en sten när dom tassade in med sång, paket och frukost.
Mamma, Hanna och jag hoppa in i bilen och styrde mot göteborg där vi började med fika och sedan gick på stan och shoppade efter att Samuel kommit med tåget och mött upp oss. På kvällen gick jag och Hanna till Operan och såg Chess. Den var helt fantastisk! Vi sprang för att hinna med sista tåget hem och där satt Emil som också skulle med. Så hela familjen var samlad, saknade bara Ida.
Under lördagen hade vi kalas för familj + släkt.
 
Fick så fina presenter och det var mysigt att se alla. Behövdes för att peppa upp mig för tentor och annat som kommer nästa vecka.
 
 

2012-11-01
11:10:25

Strövtåg i Hembygden
Passande låt till min uppsats jag skriver nu. Beskriver landskapet där stugan ligger i olika aspekter som berggrund, vegetation osv med olika kartor hit och dit. 
Strövtåg i hembygden helt enkelt.